Legionellapreventie

Legionella pneumophia, kortweg ook wel legionella genoemd, is een bacterie die de ziekte legionellose veroorzaakt. Deze ziekte kan ontstaan wanneer mensen de bacterie inademen. De bacterie groeit goed in sanitaire installaties en speciale installaties en filters kunnen dan ook gebruikt worden bij legionellapreventie.

Wat is legionella?

Legionella is zoals gezegd een bacterie die veel voorkomt in sanitaire installaties. De bacterie groeit goed in zoetwater en kan in grote hoeveelheden ziekte veroorzaken. De griepvariant is vaak tijdelijk, maar de veteranenziekte die door deze bacterie opgelopen kan worden is een chronische longaandoening met soms zelfs de dood als gevolg. Daarom is legionellapreventie van groot belang. Bij stilstaande plassen en meren wordt vaak gecontroleerd op het voorkomen van deze bacterie, maar ook in uw douche of in iedere andere sanitaire installatie kan deze bacterie goed leven en zich verspreiden. Legionellapreventie is daarom ook in uw eigen huis, organisatie of bedrij een slimme keuze, wanneer u de kans op besmetting wilt minimaliseren.

Voorkom legionella »

Hoe zorg ik voor legionellapreventie?

Zeker bij risicogroepen is het van groot belang om legionellapreventie toe te passen. Denk daarbij aan alle mensen met een verminderde weerstand, maar ook ouderen en rokers behoren tot de risicogroep. Wilt u legionellapreventie toepassen in uw woning, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u speciale anti legionella douchekoppen kopen en bestaan er speciale filters die de bacterie tegenhouden.

Dit zijn echter slechts enkele voorbeelden van acties die u kunt ondernemen om het risico op legionella te verkleinen of zelfs helemaal uit te sluiten. Daarnaast is het ook van belang dat u, wanneer uw water lange tijd heeft stilgestaan, u de kraan laat doorspoelen. Echter is deze manier minder veilig dan het toepassen van speciale materialen in de legionellapreventie.

Wie zijn wij?

Nu u weet waarom het van belang is om legionellapreventie toe te passen en wat u kunt doen om de risico’s te beperken of uit te sluiten willen wij u graag welkom heten bij RadaSafeNederland. Wij bieden legionella veilige producten voor uw woning, organisatie of bedrijf. Samen met Holland Building Maintenance kunnen wij er alles aan doen om legionellapreventie toe te passen, maar kunnen wij ook een geïnfecteerde leiding schoonmaken. Zo kunnen we zowel zorgen voor het schoonmaken van het water, als het schoonhouden hiervan! Wij zijn gevestigd in Barendrecht, maar leveren de legionella veilige producten door heel Nederland.

Legionellapreventie bij RadaSafe

Zoals eerder verteld kunnen wij veel leveren als het gaat om producten die u helpen bij de legionellapreventie. Zoals genoemd kunt u hiervoor gebruik maken van een anti legionella douchekop en speciale filters, maar daarnaast zijn er nog veel andere opties. Zo hebben we voor spoelkeukens een speciale veilige knijpdouche en kunnen wij u ook een speciale Tap Safe aanbieden, waardoor alleen gefilterd water door uw kraan kan komen.

Kortom zijn wij van alle markten thuis, of het nu gaat om legionellapreventie in uw eigen woning of in een groot bedrijf of organisatie. Wij kunnen u helpen.

Neem contact met ons op »

Vragen of contact

Wilt u graag meer weten over legionellapreventie in het algemeen of één van onze specifieke producten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers geven u graag alle informatie die u nodig heeft, ook wanneer het product dat u zocht niet op onze website vermeld staat. Ook wanneer u een afspraak wilt maken met één van onze medewerkers om uw geïnfecteerde leidingen te laten reinigen, of u hier een prijsopgave van wilt opvragen, kunt u bij ons terecht.

Wij zijn telefonisch bereikbaar via 010-2367075 of door een e-mail te sturen naar info@radasafe.nl. Wij hopen snel van u te horen, zodat we u kunnen helpen bij de legionellapreventie en u op een veilige manier gebruik kunt maken van al het plezier dat uw sanitaire installaties u te bieden hebben.