• Dé groothandel in technische Legionellapreventie materialen.

  Specialist in legionellapreventie

  Wij werken samen met een betrouwbare partner in de markt. Holland Building Maintenance is gespecialiseerd op het gebied van legionellapreventie in uitvoeringswerkzaamheden. Voor meer info www.hollandbuilding.nl

  Desinfectie leidingnet

  Het kan gebeuren, uw waterinstallatie blijkt besmet te zijn met legionella hetzij een ander organisme. Heel vervelend, maar geen nood, Holland Building Maintenance kan uw drinkwaterinstallatie desinfecteren.

  Holland Building Maintenance is gespecialiseerd in het desinfecteren van waterleidingsystemen. Snel stellen zij de tappunten zeker en kiezen een aanpak die afhankelijk is van de specifieke situatie. In de meeste gevallen kan dit op thermische wijze, maar in sommige situaties geven de besmettingsdeskundige aan dat de chemische methodiek noodzakelijk is.

  Thermische desinfectie

  Het (onderbroken) leidingsysteem wordt vanaf het vulpunt aan het begin van de leiding langzaam gevuld met heet water. Alle tappunten worden middels heet water (minimaal 70 C) gedurende 20 minuten thermisch behandeld. Elk tappunt wordt nagespoeld met leidingwater en na de thermische behandeling wordt er gecontroleerd of er geen heet water meer aanwezig is.

  Chemische desinfectie

  De installatie wordt afgekoppeld van het openbare net. Via een breektank c.q. pomp en een vulpunt, wordt het leidingsysteem langzaam opgevuld met het desinfectiemiddel. Na het vullen wordt op ieder tappunt gemeten of de juiste concentratie van het desinfectiemiddel aanwezig is. Bij ieder tappunt plaatsen de deskundige van Holland Building Maintenance een waarschuwingskaart. Nadat het hele leidingsysteem is gevuld met desinfectiemiddel treedt een stand tijd vanminimaal 4 uur in werking. Na de inwerktijd worden de leidingsystemen geheel gespoeld met schoon leidingwater waarbij op ieder tappunt gemeten wordt of er geen desinfectiemiddel meer aanwezig is. Hierna wordt het leidingsysteem weer aangesloten op het openbare net en is weer klaar voor gebruik.

  Voor meer info www.hollandbuilding.nl

  Download hier het werkblad WB 2.4
  Doorspoelen (spuien) en desinfecteren van leidingwaterinstallaties.

  Contactgegevens

  Legionella Safe Nederland
  Ebweg 53
  2991 LS Barendrecht

  T: 088 900 16 99
  E: info@legionellasafe.nl
  KVK: 69623767
  BTW nr:NL852728360B01
  NL57 INGB 0006 2732 45

 • OFFERTE AANVRAGEN